Üniversite öğrencileri İsrail'i kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2010 16:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, Mavi Marmara Gemisi'ne saldıran İsrail'i kınadı. Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler, İsrail'in Gazze'de yaptıklarının insanlık tarihine kara bir leke olarak kalacağını söyledi.

Beyazıt kampüsü önünde toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Koray Türk, İsrail'in din, dil, ırk gözetmeksizin insanlara ve Gazze'de yaptığı bütün zulme, saldırıya ve teröre karşı olduklarını söyledi. Türk Gazze'yi açık cezaevine dönüştüren İsrail'in bölge halkına yaptığı baskı ve zulmün insanlık tarihinde unutulmayacak kara bir leke olarak kalacağını ifade etti.

Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiğini belirten Türk sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazze'de halk sefalet ve açlık içinde yaşatılmaktadır. Bunu yapanlar önce kendilerinin hangi dine, millete ya da ülkeye ait olduğunu değil, insan olup olmadıklarını sorgulaması gerekir."

Ortadoğu'da Osmanlı'nın yüzlerce yıl huzur içinde yaşayıp, yaşattığını ifade eden Türk şimdi Orta Doğu'da ki topraklara kan ve gözyaşının hâkim olduğunu söyledi. Türk, "Acaba İsrail'in gelecek nesilleri de ecdadını kan ve gözyaşının mimarı olarak mı yoksa huzur ve sükûnun mimarı olarak mı anmak ister?" şeklinde konuştu.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan grup asın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber